Kinesitherapie Antwerpen

SPORTKINESITHERAPIE

Kinesitherapie Antwerpen

antwerp rehab training kinesitherapie

Kinesitherapie Antwerpen

Diversiteit in behandelmethoden

Bij de opstart van een kinesitherapeutisch traject wordt steeds een uitgebreid intake-gesprek gevoerd. Hierbij zal uw klacht binnen uw context worden gekaderd om zo een optimaal behandelplan te kunnen opstellen. Er zal worden nagegaan waar de mogelijke oorzaak van de klacht ligt zonder uitsluitend de focus te leggen op de symptomen die zich op dat moment presenteren. Dit behandelplan kan wijzigen op basis van de feedback tijdens en na iedere sessie die u doorloopt.

Elk kinesitherapeutisch consult kan verschillen afhankelijk van de noden die zich op dat moment naar voor schuiven. Mogelijke behandelingen zijn:

Oefentherapie: op basis van gerichte oefeningen het optimale bewegingspatroon integreren. Dit kan gaan over kracht, stabiliteit, beweeglijkheid, coördinatie, behendigheid …

Manuele therapie: technieken die door de therapeut worden uitgevoerd om het doel efficiënter te bereiken. Dit kan gaan over mobilisaties, manipulaties, stretching…

Dry needling: Dit is een veel gebruikte techniek bij aanhoudende spiergerelateerde klachten. Hierbij worden via dunne naaldjes spanningspunten opgezocht om de spier tot rust te brengen.

Vraag meer info

De veelzijdige toepassingen van cupping

Cupping is een deep tissue techniek die ervoor zorgt dat in het behandelde gebied de doorbloeding sterk toeneemt. Afvalstoffen in je spieren kunnen op deze manier beter worden afgevoerd en verklevingen in het bindweefsel worden losgemaakt. Het zorgt tevens voor versterking van de stofwisseling wat het immuunsysteem ten goede komt.

Cupping kan worden gebruikt voor mensen met acute of chronische klachten, als herstel na het sporten of als preventie.

Vraag meer info

Kinesitherapie antwerpen

kinesist antwerpen cupping
fysiotherapeut antwerpen art

Kinesitherapie antwerpen

Een actieve benadering van beweging

Bij ART wordt de nadruk gelegd op een actieve aanpak. Leren bewegen op een efficiënte en duurzame manier om zo elk doel te kunnen bereiken. Sportblessures verhelpen, comfortabel een start-to-run doorlopen, revalideren na een operatie, houdingsgebonden klachten opvolgen… Bij ons kan u terecht voor een aanpak op uw maat.

De voordelen van onze aanpak:

Efficiënter bewegen: Door te leren bewegen op een efficiënte manier, kunnen individuen hun fysieke activiteiten optimaliseren en hun energie beter benutten.

Veelzijdige toepasbaarheid: De actieve aanpak is niet beperkt tot specifieke doelen. Het kan worden toegepast bij het verhelpen van sportblessures, revalidatie na operaties, comfortabel deelnemen aan sportevenementen, en het behandelen van houdingsgebonden klachten.

Duurzame resultaten: De focus op duurzaamheid zorgt ervoor dat bereikte resultaten blijvend zijn en niet slechts kortstondig.
Empowerment: Het aanleren van vaardigheden om actief te bewegen en doelen te bereiken, vergroot het gevoel van eigenwaarde en versterkt het vermogen om zelfstandig te handelen in het streven naar een gezondere levensstijl.
Maatwerk: Door de aanpak af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliënt, wordt een persoonlijke en doeltreffende ondersteuning geboden.

Vraag meer info