• Antwerp Rehab & Training Team

    Simon De Wilde

Simon studeerde in 2014 af aan de Universiteit te Gent als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Hij ging direct aan de slag bij het voormalige DuofiTT en kwam zo direct in aanraking met sportkinesitherapie. Dit combineerde hij met een postgraduaat opleiding in manuele therapie (PGOP MSK, Universiteit Gent) om het inzicht in cervicale, thoracale, lumbale en sacro-iliacale klachten te verbeteren.

Andere opleidingen die Simon volgt zijn o.a dry needling (Trigger), gericht op de aanpak van myofasciale triggerpunten en gerefereerde pijn.

Verder zorgt de cursus Anatomy Trains (Thomas W. Myer) voor een nieuw dynamisch inzicht in de spierkettingen in het menselijk lichaam. Elke individuele spier is via fascia verbonden in een functioneel, maar complex geheel.

Als kinesitherapeut heeft Simon ervaring in de zwemsport waarbij hij de kernploeg van BRABO begeleide (incl. olympische zwemmers).

Sinds september 2016 is Simon, samen met zijn collega Olivier, hoofd van de medische cel van Braxgata hockeyclub Heren en Dames 1 welke actief zijn in de eredivisie.

CONTACTEER ONS