• Antwerp Rehab & Training Team

    Floris de Nijs Bik

ART portretten-10 Floris de Nijs Bik

Sportkiné Floris de Nijs Bik

+32 (0) 474 63 92 61
floris@rehab-training.be

Floris is gedreven door sport en beweging en ziet hier niet alleen de noodzaak, maar ook de voldoening van in. Na zijn studies ging hij naar het buitenland (Montreal en Amsterdam), waar hij zijn passie voor bewegen en sport nog meer liet groeien. Hij werkte onder andere mee aan het topsportprogramma van de KNBSB (Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond).

Naast verschillende vervolgopleidingen is Floris dit jaar begonnen aan de modulaire opleiding van het IAO (International Academy of Ostheopathy), waarin hij zijn manuele technieken wil bijsturen. Functionele en omgevingsgebonden beweeglijkheid is een streefdoel in zijn therapieaanpak: “Als kinesitherapeut moeten we naast de oorzaak, ook de oplossing zoeken in het lichaam en de beweging zelf. Het is ten slotte dat lichaam dat in verschillende omstandigheden pijnvrij en optimaal zal moeten bewegen”.

Buiten de praktijk is Floris te vinden in verschillende andere organisaties: hij vormt samen met zijn collega Stijn de medische staf van hockey-club Braxgata. Daarnaast is hij kinesitherapeut en medisch verantwoordelijke bij de Vlaamse Baseball en Softball Liga, waar hij zowel jeugd als eerste ploegen begeleidt.

CONTACTEER ONS