• Antwerp Rehab & Training

    Rehab

    Rehab bij Antwerp Rehab & Training. Sportkinesitherapie, manuele therapie en Dry Needling met resultaat

Zelfs de kleinste blessure kan leiden tot grote problemen. Net zoals een té grote ambitie kan leiden tot overbelasting. Zorg er dan ook voor dat u zich gepast laat begeleiden wanneer u kampt met fysieke klachten aan spieren en gewrichten.

Antwerp Rehab & Training richt zich op sportliefhebbers en atleten die zoeken naar een kinesitherapeut die hun focus deelt én versterkt. Iemand die verzorgt, heelt én mee nadenkt over het verdere traject. Die aanvaardt dat stilzitten géén optie is.

Herstel op maat, op uw ritme

Effectiviteit en precisie vormen de basis van onze curatieve diensten. We werken steeds met het oog op een zo vlot mogelijk herstel – maar ook altijd op maat van uw lichaam.

U kan rekenen op eerlijke analyses, recht-door-zee advies en een sluitende opvolging met optimale resultaten. Onze professionals zijn opgeleid en getraind om elke fysieke belemmering doelmatig weg te werken.

Antwerp Rehab & Training Kinesitherapie

Sportkinesitherapie (Antwerpen)

Uw kinesist behandelt acute blessures en chronische overbelastingsletsels. We willen uw situatie tot in de details leren kennen, zodat u een optimaal passende behandeling krijgt. We starten dan ook met een uitgebreid klinisch onderzoek, dat de biomechanische oorzaak van uw letsel achterhaalt.

Uw kinesist stelt een behandelplan op maat op, volledig uitgewerkt met het oog op een pijnvrije beweging en snelle hervatting van uw activiteit. Functionele oefentherapie blijft de hoeksteen van elke sessie.

De focus ligt op het hervinden van een stevige balans in uw lichaam, met een versterking van de verzwakte schakels in de spierketen.

Al onze prijzen kunnen steeds geraadpleegd worden op de prijzenpagina.

Antwerp Rehab & Training Manuele Therapie

Manuele therapie of kinesitherapie (Antwerpen)

Manuele therapie is een vorm van gerichte mobilisatietechnieken die de beweeglijkheid van verzwakte spieren en gewrichten vergroot. Hierdoor geniet u een ruimere bewegingsvrijheid, die u in staat stelt om stapsgewijs uw klachten te verminderen.

Soms is de plaats waar u pijn ervaart niét de plaats waar de oorzaak van uw klachten zich bevindt.

Manuele therapie zorgt ervoor dat de zelfregulatie van uw lichaam opnieuw optimaal functioneert. Hierdoor verdwijnt de verstoorde balans in de kinetische ketens van uw lichaam en vermindert de pijn op een efficiënte manier.

Al onze prijzen kunnen steeds geraadpleegd worden op de prijzenpagina.

Antwerp Rehab & Training Dry Needling

Dry Needling (Antwerpen)

Bij ART staat dry needling niet op zichzelf. Het is een therapie die steeds wordt aangevuld met actieve oefentherapie. Op die manier bereikt deze techniek de meest bevredigende resultaten.

Dry needling is erop gericht om verhardingen in de spieren tegen te gaan. Deze lokale verhardingen – of trigger points – kunnen pijn of uitstralend pijn veroorzaken. Bij dry needling wordt deze pijn behandeld door een dunne naald in de verharde spier in te brengen voor een zeer korte periode.

In combinatie met actieve oefentherapie levert deze techniek zeer mooie resultaten op.

Al onze prijzen kunnen steeds geraadpleegd worden op de prijzenpagina.

Antwerp Rehab & Training Osteopathie

Osteopathie (Antwerpen)

Osteopathie is een uitsluitend manuele behandelmethode en geneeskunst, gebaseerd op de filosofie dat klachten ontstaan uit storingen in de beweeglijkheid van weefsels in het lichaam (wervels, gewrichten, spieren, organen, fascia).

Een verminderde beweeglijkheid van deze weefsels veroorzaakt een verstoorde doorbloeding en/of zenuwgeleiding in deze weefsels. Zo geraakt het lichaam uit evenwicht wat kan leiden tot allerlei klachten en ziektes, zelfs op andere plaatsen in het lichaam.

Osteopaten zijn opgeleid om de oorzaken van een verstoorde balans in het lichaam te vinden en manueel te behandelen, zodat het zelfhelende vermogen geoptimaliseerd wordt. Osteopathie baseert zich hierbij op anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Een competente osteopaat weet wat hij kan, maar weet ook wat hij niet kan, en welke behandelingen een contra-indicatie vormen. Bij bepaalde bevindingen zal de osteopaat u dan ook doorverwijzen naar de huisarts of andere disciplines. De osteopaat streeft dan ook naar een goede verstandhouding met andere zorgverstrekkers.

Wij hebben een nauwe samenwerking met onze externe partner Osteozuid. Voor afspraken kan u terecht op: http://www.osteozuid.be

Hebt u vragen of wilt u meteen uw afspraak inplannen? Contacteer de praktijk!

CONTACTEER ONS