• Background Image

    Groen Omelet

    12 december 2017

12 december 2017

Groen Omelet

Dit recept bevat eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Genoeg voor een goede start van de dag! Uiteraard kan je dit ook prima als avondmaaltijd eten. Snel, makkelijk én lekker.

Eiwitten zorgen dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dit helpt dipjes en nood aan suiker later op de dag te voorkomen. Gebruik bij voorkeur (biologische) vrije uitloop-eieren.

Ingrediënten (2pers)

  • 1 kl kokosolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 rode peper, fijn gehakt
  • 8 champignons, in 4 gesneden
  • 1 handje boerenkool, fijgesneden
  • 1 handje verse spinazieblaadjes
  • 1 kl platte peterselie, fijngehakt
  • 2 eieren
  • 4 eiwitten
  • 1 kl edelgist *

Werkwijze

Smelt de kokosolie in een pan, fruit de sjalot, knoflook en peper in 5 minuutjes op een zacht vuurtje.
Voeg de boerenkool, spinazie, champignons en peterselie toe en roer door elkaar.
Giet de gekluste eieren over de groenten, doe het deksel op de pan en laat 5 minuten bakken.
Strooi er de edelgist over en dien op.

Smakelijk!

*Edelgist ziet er niet bepaald spannend en smakelijk uit, maar is toch ene meerwaarde voor uw maaltijd. Edelgist bevat van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. Edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daarmee een mooie toevoeging voor iemand die veganistisch eet. Edelgistvlokken hebben een wazige smaak en geeft uw maaltijd net dat beetje meer smaak.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone
CONTACTEER ONS