• Background Image

    Vegan bananenbrood

    16 november 2017

16 november 2017

Vegan bananenbrood

Het kan wel al eens handig zijn om snel de deur uit te kunnen vliegen in de ochtendrush. Met dit bananenbrood is het iets makkelijker om de worstenbroodjes en croissants in het tankstation of bij de lokale bakker te kunnen weerstaan. Ideaal dus als ontbijt on the go of als tussendoortje.

Dit gebak is niet alleen overheerlijk en gezond. Bovendien glutenvrij en lactosevrij. Je kan het afgekoelde bananenbrood per portie invriezen voor een later moment. Handig toch!

Ingrediënten

Natte ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 2 el lijnzaad
  • 80 ml plantaardige melk (bv. speltmelk)
  • 80 ml gemolten kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 kl vanille extract

Droge ingrediënten

  • 60 gr kokosbloesemsuiker
  • 50 gr havermout
  • 50 gr speltmeel
  • 1 kl bakpoeder
  • Snuf zeezout

Afwerking

Schijfjes banaan, walnoten, chocoladestukjes

Werkwijze
      1. Warm de oven voor op 180°C.
      2. Doe alle natte ingrediënten in de blender en mix tot een gladde massa. Neem een grote mengkom en weeg er alle droge ingrediënten in.
      3. Giet het mengsel uit de blender in de kom samen met de droge ingrediënten. Roer met een klopper alle ingrediënten samen tot alles goed gemengd is. Voeg er nu de stukjes chocolade aan toe en meng nog even.
      4. Giet de deeg in een bakvorm.
      5. Werk af met schijfjes banaan en/of stukjes walnoot.
      6. Bak voor 45 tot 55 minuten in de oven.

 

Smakelijk!!!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone
CONTACTEER ONS